Целта на визитата му бе да се обсъдят възможностите за финансиране

...
Целта на визитата му бе да се обсъдят възможностите за финансиране
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Има амбиции Варна да се развива дръзко в следващите години! Тук потенциалът е уникален!


Целта на визитата му бе да се обсъдят опциите за финансиране на най-важните и огромни планове във Варна в идващите няколко години.

" Опитваме се да планираме, организираме, финансираме по най-хубавият метод всичко, което има да се случва във Варна и към Варна в идващите 4-5 години. Има упоритости на управлението на всички университетски институции, на общината и други фактори, Варна да се развива смело. За задачата страната би трябвало да обезпечи цялата нужна помощ, с цел да може това да се случи. Фокусът е ориентиран към вложения в научната инфраструктура, което е много характерна материя. Именно по тази причина организираме тези срещи през днешния и утрешния ден.

Варна дава близо 10% от Брутният вътрешен продукт на страната, само че аз съм уверен, че на база капацитета, с който града разполага – би могъл да дава доста повече “, безапелационен бе Томислав Дончев.

Той уточни, че ще се работи в тенденция създаване на нов сграден фонд, за придобиване на съвременно лабораторно съоръжение. 

" Работим и по въпроса за HI Tech парк във Варна, който от години се разяснява.  Варна разполага с капацитета да построи подобен вид оборудване, както теоретичен, по този начин и стопански. Това обаче са и измежду най-скъпите и рискови вложения. Инвестициите в научна инфраструктура са извънредно подли, тъй като в доста от случаите се построява всичко, което е планувано, а няма съответен сюжет, по какъв начин да се употребява за в бъдеще и най-много какви противоположни доходи биха пристигнали. Дори и да се построи с обществени средства едно такова неповторимо оборудване, то въпреки всичко би трябвало да носи доходи и най-малко отчасти би трябвало да се самоиздържа. Затова би трябвало да сме умни и всичко да бъде преценено. Пари ще има, би трябвало да бъдат употребявани по най-хубавия метод. 

Добрата страна на рецесията и пандемията е внезапното повишение в търсенето на всевъзможни електрони услуги “, разяснява Томислав Дончев.

Повече вижте във видеото!

 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР